יום שאחרי החג

צהריים נפלאים חברים וחג שמח😁
אנחנו עדיין בעיצומו של החג ובכל זאת, בחרתי היום להתמקד דווקא ביום שלאחר החג…
איך לאכול בחג, להנות מכל העולמות ועדיין לשמור על הגוף, הסוכרים ואפילו לתקן אותו יום אחרי הברדק…
את הטור הבא אני מקדישה לחברים היקרים לי מכל-
*הירק* **והפרי* !!!
איכשהו עם השנים נוצרה סטיגמה על ירק ופרי:
ירק=דיאטה
פרי=אסור לגעת!
אז תנו לי לחדש לכם משהו קטן- זו ממש אבל ממש סטיגמה גרועה!- העניין הוא ללמוד להכיר את הגוף ולהבין מה כן נכון לנו ומה לא , כמובן באופן אינדיוידואל… (ואתם תופתעו לגלות שפירות שחשבנו שהם מקפיצים אותנו לשמיים אולי יתגלו כדבר הכי טוב שיכולנו לתת לעצמנו…).
ועוד דבר שמאוד חשוב להבין- מה המשמעות והתפקיד של פרי וירק בגופנו- למה זה תורם??
אז נכון- ירקות גורמים לשובע ולויטמינים ועוד כמה יתרונות שנרחיב עליהם במועד אחר…
אבל החשוב באמת הוא שירק ופרי הם היחידים מבין המזונות שמתעכלים בקיבה תוך 20-40 דקות ועל כן לא עוברים את כל מערכת העיכול= מה שאומר שהגוף לא צריך לבזבז אנרגיה כדי לפרק אותם וכך נישאר רעננים יותר וניתן לייתר המערכות בגוף מעט לנוח מלעבוד אקסטרא כשאיבר אחד לא מתפקד…
איך נשבע מהם?
בקלות! הכל עניין של הרגלים וכמויות- ואין צורך בצום של ירק ופרי בלבד, אך בהחלט יש צורך להוסיף אותם ולפזרם גם במהלך היום…
לפני כל ארוחה גדולה (צהריים וערב), פתחו בכמה כפות סלט (8-10), אפשר גם סתם ירקות חתוכים גס מ-4 צבעים לעצלנים שבינינו😜. ואז המשיכו לאכול את שאהבה נפשכם…
אני רוצה לשתף אתכם במשהו שלי…
במהלך תהליך שעברתי על גופי השנה , חייתי במהלך שלושה שבועות רק על פרי וירק- כן כן רק על זה וזה אפשרי ביותר!- שם היצירתיות מתחילה לפרוח לכיוונים שלא חשבתי עליהם, ארוחות שלמות שמשביעות והכל בצלחת סלט אחת….אך גם מה שגיליתי , שמלבד העובדה שזה מטיב עימי פיזית ואנרגטית . הבנתי שגם הפירות- הם לא קטסטרופה כפי שלימדו אותנו ושילובים שלהם במהלך היום בזמנים נכונים ובכמויות נכונות בכלל לא העלו לי את הסוכר- אפילו הביאו אותי למצב של הורדה משמעותית בהזרקה (יותר מ-60% פחות אינסולין) ונטרול היפוהים.
והנס עבורי היה- שלאחר שנים של בקבוקים בתיק עם מיץ ענבים/תירוש מהפחד מה יקרה אם יירד הסוכר ופתאום אתקע…הפכתי לאדם חופשי ומאושר שלא יודעת כבר מיצים חודשים😁….
אז נכון אי אפשר לחיות רק על ירקות לעד וגם לא צריך! אבל, ברגע שמתרגלים לפתוח כל ארוחה בירקות ולשלב בביניים פירות- נחוש יותר שובע ולא נצרוך מזון כבד ועתיר בפחמימה ושומן בכמויות גדולות…(כמובן שלא לכל אחד הכל מתאים וזה בסדר, אבל בהחלט שווה בדיקה-כי רק כך נכיר את המערכת שלנו טוב יותר)😊.
מעבר לכך, אותי הירקות חיברו למקום מאוד מיוחד ובריא בתוך עצמי וגרמו לי לחיים חדשים וגילויים מפתיעים…
שורה תחתונה – אל תחיו בדיאטות ובהגדרות- דעו לשלב נכון- מחלה היא תוצאה רגשית- אם נייסר את הנפש הגוף לא יחלים!!
ולגבי יום שאחרי החג- אותי לימדו שיום של פירות וירקות בלבד, יעשה את העבודה וינקה את כל החג- לי זה עושה טוב ואחת לשבוע (בדרך כלל בראשון- אחרי הסופ”ש), אני נוהגת לעשות יום כזה כדי להחזיר את הגוף למוטב…( הסיבים שנשארים לאחר העיכול מנקים את דפנות המעיים בדרך החוצה…💪)…
אז קדימה חברים תתחילו לחתוך את הסלטים…שיהיה המשך שבוע של בריאות וכייף…
נתראה בשלישי הבא😁
למעוניינים בעוד פוסטים של בריאות כושר והקשרם לסוכרת ובכלל, אתם מוזמנים לעקוב אחריי בפייס – “סוכרת בגישה אחרת” או באינסטגרם – yaara raz