פורים שמח – מתכון שווה לאוזני המן

פורים שמח חברים😁.
החגיגות ההמוניות אומנם התבטלו…
אבל מי אמר שאי אפשר לחגוג בבית ולהנות ממטעמי החג??
אז החלטתי לפנק אתכם במתכון שלי לאוזני המן בשתי גרסאות (פרווה וחלבי).
ומכיוון שאי אפשר להתעלם מהיותנו סכרתיים…
המתכון ממרכיבים בריאים יותר.
תהנו..❤
אוזני המן (חלבי):
מה צריך?
• 420 גרם קמח כוסמין מלא (3 כוסות ו- 1/3 ).
• כפית וחצי אבקת אפייה
• 1/4-1/2 כוס סוכר קוקוס
• קורט מלח
• כפית תמצית וניל איכותית
• 100-120 גרם חמאה מומסת
• 1/2 כוס מים (או כל נוזל אחר).
❤ הבצק צריך לצאת נוח לעבודה.
אז אם יש צורך , שחקו עם מינוני המים/קמח כדי להגיע לתוצאה רצויה.
אוזני המן פרווה:
מה צריך?
• 500 גרם קמח כוסמים מלא.
• מיץ מתפוז 1 (בערך 3/4 כוס)
• כפית אבקת אפייה
• 1 וחצי עד 2 כפות סוכר קוקוס
• כפית שמן קוקוס (או כל שמן אחר)
• כוס מים
• 1/2 כוס קרם קוקוס
איך מכינים? (תקף ל-2 הגרסאות):
• במיקסר עם וו גיטרה , שמים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לעיסה אחידה ונוחה לעבודה.
• מחלקים את הבצק ל-2.
ועל השיש/נייר אפייה, משטחים לעלה בעובי של בערך 1/4-1/2 ס”מ.
• עם כוס, לקרוץ עיגולים.
• לשים במרכז כל עיגול, כפית ממרח שאוהבים.
• לקפל למשולש את הכצוות ולסגור בכיווץ טוב, כדי שלא ייפתח באפייה.
• עם שאריות הבצק חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק.
• להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (אם התנור חלש אפשר על טורבו) , ל-12-15 דקות, עד הזהבה קלה.
• לתת לעוגיות להתקרר טוב ואם רוצים אפשר לפזר אבקת סוכר (לא חובה).
(בתמונה, מילוי תמרים טבעי עם קינמון וממרח חלבה טבעי.
אתם מוזמנים להיות יצירתיים😊).
שיהיה לכולנו המשך חג נפלא מלא בשמחה וכייף❤.
ספרו לי איך יצא…